Γνώση, ποιότητα Αξιοπιστία!

Βελτιστοποίηση Δικτύων

Όσο καλά και αν έχει «στηθεί» ένα δίκτυο, όσες επενδύσεις και αν έχουν γίνουν επάνω του σε χρόνο και χρήμα, υπάρχει πάντα ο φόβος να «κρεμάσει» την πιο κρίσιμη στιγμή. Ο καθένας μπορεί να θυμηθεί περιπτώσεις κατά τις οποίες μια επείγουσα εκτύπωση δεν έγινε στην ώρα της, ένα σημαντικό e-mail έφτασε στο παραλήπτη του κατόπιν εορτής ή ακόμα και ένα τιμολόγιο δεν κατάφερε να εκδοθεί την στιγμή που έπρεπε.
Αν λοιπόν η διακοπή της λειτουργίας ενός δικτύου «κοστίζει» και αν η συνεχής και απρόσκοπτη λειτουργία του είναι επιβεβλημένες, οι υπηρεσίες της AtFocus που περιγράφονται παρακάτω δίνουν τη λύση.
Οι εξειδικευμένοι μηχανικοί της AtFocus μετρούν με τα πιο σύγχρονα εργαλεία το υπό εξέταση δίκτυο και προτείνουν λύσεις, η υιοθέτηση των οποίων μπορεί να αποβεί σωτήρια την πιο κρίσιμη στιγμή.

Επισκόπηση Δικτύου (Network Monitoring)

Tο πιο καλά κρυμμένο πρόβλημα σε ένα δίκτυο είναι αυτό που λέμε «soft downtime». Σε αυτή τη περίπτωση όλα δείχνουν να είναι εντάξει, κανένα πολύ σοβαρό πρόβλημα δεν φαίνεται να υπάρχει κι έτσι ο χρήστης του δικτύου νομίζει ότι όλα είναι βαίνουν καλώς. Κάποια μικροπροβλήματα τα αντιμετωπίζει με «μπαλώματα» και έτσι επαναπαύεται. Έως ότου έρθει η στιγμή που πρέπει να σταλθεί ένα επείγον e-mail και τότε ο mail server αργεί ανεπίτρεπτα.
Με την υπηρεσία αυτή η AtFocus εκτελεί μια επιστημονική και εξαιρετικά συστηματική ανάλυση της λειτουργίας του ενός δικτύου. Εντοπίζονται κρυμμένα προβλήματα (π.χ. κάποιος router με «ξεχασμένους» κανόνες) και αναλύονται όλες οι εφαρμογές και τα πρωτόκολλα που χρησιμοποιούνται. Στη συνέχεια εκτελούνται διάφορα what-if σενάρια και δίνονται απαντήσεις σε καθένα απ αυτά. Για παράδειγμα προβλέπεται το τι θα συμβεί αν οι χρήστες από 50 γίνουν 150. Τα αποτελέσματα της διαδικασίας αυτής καταγράφονται σε μια εκτενέστατη έκθεση, ενώ υπάρχει η δυνατότητα αυτά να αναλυθούν περαιτέρω από έναν Senior Protocol Analyst.

 

Διορθωτικές Επεμβάσεις (Network Problem Solving)

Eίναι πολύ συνηθισμένο για λόγους ασφάλειας να μη θέλει κάποιος διαχειριστής δικτύων να επεμβαίνουν τρίτοι στο δίκτυο του οποίου είναι υπεύθυνος. Από την άλλη μεριά η ανάλυση της λειτουργίας ενός δικτύου και η βελτιστοποίηση του δε χρειάζεται συνήθως λογική πρόσβαση σε αυτό (δε χρειάζεται δηλαδή κάποιο password).
Με την υπηρεσία αυτή η AtFocus μπορεί να κάνει και τις διορθωτικές επεμβάσεις που απαιτούνται στο δίκτυο προκειμένου να βελτιστοποιήσει τη λειτουργία του.

Επίλυση Δικτυακών Προβλημάτων (Network Troubleshooting)

H υπηρεσία αυτή είναι η πιο εύκολη για την AtFocus: Υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα στο δίκτυο (π.χ. κάποιοι χρήστες δε «βλέπουν» Internet) και εμείς καλούμαστε για να βρούμε την αιτία. Οι τεχνικοί μας αναλύουν την κυκλοφορία των δεδομένων στο δίκτυο σας και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα υποδεικνύουμε τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για να λυθεί το πρόβλημα.

Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας (Network Monitor Center)

Tι γίνεται στην περίπτωση που ένα δίκτυο αλλάζει συνεχώς; Αν μια εταιρεία αναπτύσσεται πολύ γρήγορα και εγκαθιστά συνεχώς νέες εφαρμογές και νέα μηχανήματα, τα συμπεράσματα μιας υπηρεσίας βελτιστοποίησης μπορεί πολύ σύντομα να μην ισχύουν.

Από την άλλη μεριά τι γίνεται αν κάποια εταιρεία δε διαθέτει διαχειριστή δικτύου; Ποιος από το προσωπικό της θα είναι σε θέση να βεβαιώσει ότι όλα πάνε καλά;

Με την υπηρεσία αυτή η AtFocus λειτουργεί σα διαχειριστής ενός δικτύου. Εγκαθιστά ειδικές συσκευές σε στρατηγικά σημεία του (σε όποια περιοχή κι αν βρίσκεται αυτό) και μέσα από το Internet παρακολουθεί συνεχώς τη λειτουργία του φυσικά με απόλυτα ασφαλή και αδιάβλητο τρόπο. Με την παραμικρή δυσλειτουργία που θα παρατηρηθεί, συστήνονται άμεσα οι διορθωτικές ενέργειες ή ακόμα και ένας εξουσιοδοτημένος μηχανικός μας τις πραγματοποιεί.

Powered by: 

Copyright 2012 © AtFocus